Hästar:

 

Kulltorps Neon          i avel 2018!

Hingst e kulltorps Arkitekt - Downland Wild Fowler. 7 år, Welsh sek B, 125 cm. Betäckningslicens from 2018, tar även emot små storhästar.
 
Olivia blev ny ägare hösten 2015, Neon och Nerzil var här på inridning sommaren 2015 och denna diamant fick stanna.
En kille med bra, lätta gångarter och hoppförmåga för en mästerskapsponny, hoppar som en gummiboll!
Än så länge är Neon på LC-nivå i dressyr och hoppat bana på 60 - 70 cm. (Går sakta framåt pga brist på små ryttare).
Endast löshoppad en gång, då 100 cm med lätthet. Känslig med mycket motor, otroligt rolig att rida!
 
Bilder tagna 2018-03-27
 
 
Bild tagen våren 2017
 
 
 

Golden Delicius

Val f -08 e Verdi RP 144 ue Genarp ox. 

Den här stjärnan hämtades den 29e maj -14 på Orust. Han köptes som oinriden men är jobbad ganska mycket på marken, har några nerver utanpå men massor av härlig energi och totalt genomsnäll!

Golden är en Svensk ridponny på ca 144 cm, har längre bak welsh, connemara och halvblod, t ex Master och Urbino.

Allt går med stormsteg framåt och på knappt fyra veckor efter att jag satt på honom första gången så travade vi "lösa" över bommar utan problem. 

Efter att vi hoppat max 10 gånger hemma åkte vi Pay & Jump på Ånesta där han skulle få hoppa sin första bana, till vår "förskräckelse" bestod banana av 12 karaktärshinder! Men vad gjorde det? Denna härliga ponny hoppade allt med spetsade öron, endast ett nedslag! 

Har nu hunnit hoppa LD (80) felfritt på lokal tävling. 

Den första starten i dressyr (mot stora hästar) gjorde han även den med bravur! Trots klass-1 storm så fick vi 71 % och vann! I nästa klass (LB:1) fick vi

 69 % och kom 3:a.

Startat tre LC:2, vunnit alla. Blivit placerad i ca 3/4 av sina LB-starter.  I dressyr kommer han alltså kunna gå riktigt långt! 

En av de bästa ponnyer vi haft med stora, vägvinnande gångarter, härlig hoppförmåga och massor av motor! 

2017:

Banhoppning: Debuterat 100 cm i oktober, felfritt!

Fälttävlan: Debuterat fälttävlan med bravur! Av 5 terrängstarter i sitt liv är han felfri 4. Vi har startat en P70 som clear round (en tveksamhet på vattnet) sen 3 st P80 som clear round, alla felfria. 3 september åkte vi till Örebro FK och debuterade H90, med en 2aplacering! En rivning i banhoppningen från vinst, missade tiden i terrängen med mindre än 1 sek. Underbara ponny som hittat sin favoritgren, i terrängen kan du som ryttare bara stå där och räta upp dig lite när hindren kommer, Golden sköter resten. Går som en raket och beskiver bokstavligt hur känslan ska kännas i terrängen!

Dressyr: Golden har med rosett hem nästan varje tävling. Har vinster tom LA:4 och flera placeringar i MsvC:1 och MsvC:2. Vi är kvalade till MsvB och planerar att debutera detta 2018!

 

 

 

  

 

 

Ally

Sto f -02 e Quite Easy ue Herkules.

Min lilla ögonsten Ally har varit här i ett par år. När hon köptes hade hon knappt hanterats sedan hon var 3, då hon blev inriden.

Hon har fantastiska gångarter och är en otroligt modig häst som hoppar allt utan att fundera. Vi började tävla hösten -13 och hann med att starta 100 cm hoppning och upp till LB:2 dressyr. I alla LC-klasser blev det blågul rosett!  

Nu har vi kommit till LA:4 med placeringar och 2015 satsar vi på MsvC-klasser.

2018: Ally är betäckt med våran Kulltorps Neon och förväntas föla i april, spännande!

 

 

Touch of Bernstein     TILL SALU!

Vallack f -08 e Touch of Temptation ue Bernstein.

"Touchen" har varit här sen han var 2. Eva har ridit in honom och i nuläget är det hon som rider honom mest. En charmig herre med stor och speciell personlighet, mycket utstrålning och riktigt bra och taktmässig gång! Älskar att hoppa, då och då kommer ett glädjeskutt mellan hindren...

Tävlad upp till 100 cm hoppning av Eva och LB:3 dressyr av Olivia. Ibland hittar Touchen på egna krumelurer på dressyrbanan så vi väntar på första rosetten!