Repotage och film.

På denna sida uppdateras vad som hänt och skett i företaget, även lite filmsnuttar (längst ner på sidan) och bilder.

 

14 augusti hade vi ProvaPå-WE, jag ställde upp en hel WE-teknikbana i paddocken och körde "drop-in". 4 ryttare kom, 3 nya ansikten och en av mina ordinarie elever. Även jag red med på Ally, som älskar denna gren och Nerzil var med som handhäst och fick träffa en grupp hästar för första gången. Alla åkte nöjda härifrån och så var ju jag supernöjd med mina hästar också! 

 

 

 

18 - 19 juli invigdes äntligen vår terrängbana med en full helgkurs! 5 ryttare från B-ponny till storhäst i olika åldrar, som red väl och hade jätteroligt tillsammans, även två familjemedlemmar extra stannade hela helgen, så 10 personer sov vi på Ämta. Dressyr, teoripass och banhoppning under lördagen, som avslutades med grillkväll och massa soffhäng och skratt! 

Söndagen började med temporidning på fält, sen teoripass och självklart avslutade vi med en lektion med framridning på fält och sen vidare till terrängbanan med 11 hinder. Denna helg lev superlyckad, nöjda hästar i sina hagar med mycket gräs, glada deltagare som ville hoppa terrängbanan både en och två gånger, mycket bra ridning och trevligt umgänge :) 

 

 

Hela 3 Ponnyakuter har vi klämt in i sommar också! 

Märta och Phillipina från förra året, Phillipina var även hos oss på bete och tillridning innan Märta kom och tränare, denna 11-åriga tjej fick också prova lite dressyr på våran Ally, fixade LA-rörelser galant och sken som en sol! Mamma Petra fick rida en dressyrlektion på Ally med, trött men mycket glad efteråt :) 

Nästa deltagare var Hanna och hennes C-ponny Rick, en duktig och ambisiös tjej som ville finslipa dressyren inför fler tävlingar, avslutade med ett strålande LB-program! 

Och sist ut var Mira och hennes söta B-ponny Totte. De ville prova lite av varje så det blev både dressyr, uteritt, markarbete och lite WE. Även jag trimmade en stund på busponnyn, som hade lite väl mycket egen vilja ibland. Mira och Totte utvecklades mycket på bara två dygn och de kommer att fortsätta träna för mig i höst, vilket jag är jätteglad för! 

 

 

 

Den 7 juni hade vi heldagskurs i hoppning. Två ridpass, ett teoripass och god lunch och fika. Halv storm drog vi på oss men solen sken och hästarna skötte sig ändå! 

Som alltid var Malin med, denna gången på våran Touch of Bernstein, som Malin aldrig ridit på banan förut, gick galant! Thea med sin C-ponny Micla var med, dom var ett lika bra team som alltid. Och vår praktikant Ida (som nyss slutat) lånade vår Golden Delicius, som hon ridit mycket ute och lite på banan men aldrig hoppat, gick super! 

Nöjda och glada och fulla med hallonpaj var vi efter denna dag :) 

Thea och Micla.

Malin och "Touchen"

Ida och Golden Delicius (tyvärr var inte guldkillen så fotogenisk så han fick inte vara med så mkt...)

Och ett totalt slutkört team får avsluta denna bildserie! :)

 

 

Den 11 april 2015 hade vi heldagskurs i miljöträning och Working Equitation. Vi hade tur och fick rida i solsken, grillade hamburgare till lunch, ryttarna var duktiga och hästarna helt outstanding fast de aldrig gjort nåt liknande föut! WE-banan de avslutade med låg på LB/LA nivå och den klarade dom galant. 

Medryttaren Malin red vår egen Ally och Maria red sin ponny Roxanne.

När man har kul och humöret är i topp så går tiden fort, trots att vi höll igång från kl 9 till 16. Får nog bli en kurs till i sommar! 

 
 
 

 

Den 5 augusti hade Rymans Ponnyakut premiär, ponnymamma Petra, 10 åriga ryttaren Märta och deras Philipina (B-ponny, imp Danmark, 5 år) var här under tre dygn för dressyrlektioner och lastträning. Ponnyn stannade även för tillridning under helgen. Alla var nöjda och vi fick bukt med lastningsproblemet!

Märta, en nöjd deltagare!

 

     Olivia trimmar lite på Philipina.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/S5toFcNGcoM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/NR8fMbym9EM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ibland har filmerna en tendens att vilja fungera... 

I så fall så har ni länkarna här: 

 

Ally; Gymnastikhoppning

youtu.be/1O37aOw5Orc

Ally; Travökning

youtu.be/S5toFcNGcoM

Touch of Bernstein; Travökning

youtu.be/NR8fMbym9EM

Touch of Bernstein; Spellista Eva hoppar (OBS över 2 år sedan)

youtu.be/jizHY_FChFA?list=PL3qrR8fymSzWLdRNEKBHQjfJk6zGKZAq9

Golden Delicius; Hoppträning

youtu.be/HGEbV6XQGdU